SÄÄNNÖT

8v8 säännöt

2008- ja 2009-syntyneiden ottelut pelataan 8v8 muodossa. Tasoryhmät jaetaan kahteen 4 joukkueen lohkoon, peliaika on 2x15 minuuttia ja pelaajia voi vaihtaa vapaasti.  Molemmissa sarjoissa noudatetaan rangaistusalueen paitsiosääntöä.  Joukkueessa saa olla enintään 16 pelaajaa.  Tasoryhmän kolme parasta joukkuetta  palkitaan pokaaleilla. Jokaiselle joukkueelle jaetaan myös ilmoittautumisen yhteydessä tsempparipalkinto jaettavaksi.

Käytössä olevat sijoitusten laskentasäännöt tasapisteissä (prioriteettijärjestyksessä):

Pisteet
Pisteet keskinäisissä otteluissa (tasapisteet)
Maalisuhde keskinäisissä otteluissa (tasapisteet)
Tehdyt maalit (tasapisteet)
Otteluvoitot keskinäisissä otteluissa (tasapisteet)
Maalisuhde
Tehdyt maalit
Arpa

Rangaistuspotkut

Sijoitusottelun päätyttyä tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu ensin kolmella pelaajalla ja sen sen jälkeen yksitellen äkkikuolema-periaatteella. Sama pelaaja ei saa potkaista toista kertaa ennenkuin joukkueen kaikki pelaajat ovat potkaisseet.

  • Keltaiset ja punaiset kortit ovat normaalisti käytössä. Suorasta punaisesta kortista seuraa yhden ottelun pelikielto, turnauksen juryn päätöksellä ottelukielto voi myös olla pidempi.

5v5 säännöt

5v5 sarjoissa, eli 2010, 2011 ja 2012 syntyneiden sarjoissa ei lasketa sarjataulukoita. Maksimipelaajamäärä joukkueessa on 10 pelaajaa. Peliaika on 1x25min. Jokaisen pelin jälkeen molempien joukkueiden pelaajalle jaetaan Vihreä Fair Play kortti.

  • 2012 syntyneiden sarjoissa on käytössä puolen kentän vetäytymissääntö maalipotkuissa.
  • 2012 ja 2011 syntynden sarjoissa on käytössä rajapotku/kuljetus sääntö.
  • 2010 syntyneiden sarjoissa on käytössä normaali rajaheittosääntö.
  • Käytössä ei ole keltaisia tai punaisia kortteja.

Jokainen pelaaja saa turnauksesta osallistujamitalin (yhteensä 10 kpl joukkueelle). Lisäksi jokaiselle joukkueelle jaetaan tsempparipalkinto.