MITÄ UUSI PELAAJA TARVITSEE?

1. Vakuutus ja pelipassi 
Jokainen pelaaja tarvitsee vakuutuksen. Seura hankkii pelaajalle vakuutuksen ja pelipassin, kun pelaaja liittyy joukkueeseen, jos pelaajalla ei ole omaa vakuutusta. Pelipassi oikeuttaa pelaamisen otteluissa. 
2. Jalkapallo 
Aloittavien pelaajien pallon koko on nro. kolme 6-9-vuotiaille, nro. neljä 10-13-vuotiaille ja 14-vuotiaasta eteenpäin nro viisi. Henkilökohtainen pallo on loistava väline oman ajan harjoitteluun. Pallo tulee ottaa mukaan jokaiseen harjoitustilanteeseen, jolloin saamme harjoituksesta toimivan. 
3. Jalkapallokengät 
Harrastuksen voi toki aloittaa lenkkareillakin, mutta lajiin sopivat jalkapallokengät on hyvä hankkia jossain vaiheessa. Kenkä ei saa olla liian pieni eikä liian suuri. Oikean kokoisella kengällä saa mahdollisimman hyvän tuntuman palloon. Kenkien säännöllinen huolto (puhdistus, kuivaus) lisäävät kengän kestoikää. 
4. Säärisuojat 
Säärisuojat ovat pakolliset jokaiselle pelaajalle. Vakuutus ei korvaa säärivammoja jotka ovat aiheutuneet ilman säärisuojia pelaamisesta. 
5. Varusteet 
Seuran varusteet löytyvät Intersportista. Seura-asuja tilataan yhteistilauksella, jolloin joukkue hoitaa myös painatuksen (IPS:n logo). Jos seura-asun käy ostamassa itse, on se vietävä painettavaksi Imatran Logo-painoon (Anssinkatu 3, 55100 Imatra). Joukkue 
maksaa painatuksesta tulleet kulut. Myös pelaamisen tarvittavan pelipaidan saa ostettua Intersportista. Intersportissa asioidessa mainitkaa joukkueen nimi ostoksia tehdessänne, joukkue saa kaikista Imatran Intersportista tekemistänne ostoista bonukset, joita käytetään esim. pelipaitojen ja varusteiden ostossa.